top of page

Koulutetut ripsiteknikkomme loihtivat silmiisi räpsyttimet jotka huomataan. Käytämme pidennyksiin FLAT-kuituja jotka ovat markkinoiden uusimpia juttuja. FLAT on nimensä mukaisesti litteä ja sen lisäksi ontto. Onttous tekee siitä huimasti kevyemmän klassiseen kuituun verrattuna.

flttimainos.jpg

Yleistä sanaa ja tietoa ripsistä ja ripsipidennyksistä.

Normaalisti ihmisillä on noin 50-150 ripseä per silmä, joten lopputuloksissa voi olla paljon eroja riippuen asiakkaasta. Luonnonripsien normaali elinkaari on 3-12 viikkoa .

Kun luonnonripsen kasvukausi päättyy, se tippuu pois. Uusi ripsi on jo alkanut kasvaa ja korvaa tippuneen ripsen. Tyypillisesti ihmiseltä tippuu 1-5 ripseä päivän aikana riippuen henkilökohtaisesta kasvusyklistä.

 

Pidennysripsien tippuminen on helpommin huomattavissa kuin luonnonripsien tippuminen koska ripsikuidut ovat pidemmät ja tummemmat kuin luonnonripset. Kannattaa muistaa, että ripsiä irtoaa joka päivä sekä ilman pidennyksiä että pidennysten kanssa! Pidennykset laitetaan pääasiassa niihin ripsiin, joiden kasvukausi on keskivaiheilla, jotta niistä voi nauttia pidempään kuitenkin siten, että lyhyimmät ripset jätetään rauhaan, jotta niiden kasvu ei häiriintyisi. pidennykset tippuvat pois luonnonripsien mukana, kun niiden kasvukausi päättyy. Jo ensimmäisen viikon, tai päivän aikana muutamat pidennykset saattavat tippua pois.

Oikeanlainen pidennys? Pituus, paksuus ja kaarevuus.

Mikäli ripsikuitu on liian raskas (pitkä tai paksu tai niitä on liian monta yhdessä ripsessä), se voi viedä luonnon ripsen mennessään ennen aikojaan painovoiman voittaessa ripsen kantokyvyn.

Ripsen normaali kasvusykli saattaa tällöin häiriintyä liian painavien ripsikuitujen vuoksi. Mitä pidempää liian raskaita pidennyksiä pidetään, tämän suurempi on tietenkin riski.

Mikäli esimerkiksi huomaat huoltovälin tarpeen tihentyvän merkittävästi, voi olla että pieni tauko pidennyksistä on tarpeen tai on syytä vaihtaa lyhyempään ja kevyempään kuituun.

 

On sallittua tiedustella omien ripsien kuntoa ripsihuollossa. Me tietysti myös ilmoitamme heti jos huomaamme ripsissäsi tapahtuneen muutoksia. Jos kasvusyklissä on tapahtunut muutoksia ripsipidennysten jäljiltä, omat ripset palautuvat täysin ennalleen kun kasvusykli on tasaantunut. Tämä vie yleensä n. 6 - 8 viikkoa.

 

Mitä kauemmin haluat pidennyksestäsi nauttia, sitä maltillisempia pituuksia ja paksuuksia suosittelemme. Nykyään suositellaan että ripsikuitu olisi maksimissaan 3 mm pidempi kuin luonnon ripsi. Tällöin saavutetaan tarpeeksi suuri liimapinta ja pysyvyys sekä turvallisuus. Kuuntele ripsiteknikon mielipidettä, hän ajattelee aina sinun ripsiesi parasta.

Kun ripsikuidun pituus ja paksuus (kuidun paino) on oikeassa suhteessa omiin ripsiisi, voi pidennyksiä huoletta käyttää niin kauan kuin haluaa.

Asiaa ripsipidennysliimoista ja allergialiimoista

KAIKKI ripsienpidennyksissä käytettävät liimat sisältävät syanoakrylaattia, joka on kaikille pikaliimasukuisille liimoille yhteinen, liiman kiinnittävän vaikutuksen tekevä aine. Toisissa liimoissa sitä on vähän ja toisissa paljon. Liimat joissa sitä on vähemmän, eivät ole yhtä pitäviä kuin ne, joissa sitä on enemmän. Allergialiimoiksi kutsutaan vähän syanoakrylaattia sisältäviä liimoja, mutta tosiasiassa sana allergialiima on harhaanjohtava termi. Allergisoitua voi ihan mille tahansa ripsiliimalle.

 

Silmien punoitus hoidon jälkeen ei ole suora merkki liima-allergiasta. Liima allergia ilmenee yleensä vasta seuraavana päivänä, kun silmäluomet ovat todella turvonneet ja punaiset. Itse silmän punaisuuden aiheuttaja on lähes aina joko silmän alle laitettava aluslappu tai liiman höyry, joka ärsyttää herkkää silmän pintaa varsinkin, jos silmät räpsyvät tai niitä on vaikea pitää kiinni. Ärsytysongelmiin on olemassa ratkaisuja, joita voidaan kokeilla ilman, että on pakko luopua ripsipidennyksistä. Sen sijaan selkeä allerginen reaktio ripsiliimalle tarkoittaa, että pidennyksiä ei tule enää käyttää.

 

Likaa, rasvaa ja meikinjäämiä

Ripsiin ja ripsien tyveen kertyy epäpuhtauksia ihosta ja ympäristöstä. Ripsienpidennysten käyttäjät saattavat pyrkiä parantamaan pidennyksien kestoa olemalla kastelematta niitä. Tosiasiassa ripsien pesemättömyys heikentää niiden kestävyyttä ja huonoimmassa tapauksessa voi jopa altistaa tulehduksille. Mikäli ripsiä ei pestä huolellisesti päivittäin, ripsien tyveen kertynyt lika estää ripsiliiman imeytymisen luonnonripsen sisälle ja tästä syystä ripsienpidennysten kestävyys kärsii. Ripsien tyveen jäänyt lika sisältää bakteereita, jotka voivat altistaa esimerkiksi ikävälle silmäluomen tulehdukselle, eli blefariitille.

KLASSISET RIPSIENPIDENNYKSET – Klassisissa ripsienpidennyksissä käytetään yksittäisiä ripsikuituja, eli jokaiseen omaan ripseen liimataan yksi ripsikuitu. Kiinnitykseen voidaan valita useita eri paksuuksia ja eri kaarevuuksia, esimerkiksi pituuksilla 7-17mm.

 

VOLYYMIRIPSET – Volyymiripsissä käytetään uutta menetelmää, jossa yhteen omaan ripseen liimataan useampi ripsikuitu viuhkana. Menetelmä ei kuitenkaan rasita omia ripsiä enempää kuin klassiset, sillä volyymiripsikuidut ovat kolme kertaa ohuempia kuin klassiset ripsikuidut. Ripsiteknikko tekee kuiduista viuhkat ja tällöin paino levittyy omalle ripselle tasaisemmin.

Hybridiripset - Hybridiripset tehdään sekoittamalla volyymiripsiin klassisia ripsikuituja, näin saadaan luotua ”tähtisilmäefekti”. Hybridiripsissä käytetään tyypillisesti enemmän volyymiviuhkoja, joiden joukkoon asennetaan yksittäisiä klassisia pidennyksiä. 

PSX_20200129_122205.jpg
20200303_140844.jpg
bottom of page